Nieuws

Tips voor watersport veiligheid met sloepen en tenders 

Watersport is een plezierige maar serieuze hobby die gepaste voorzichtigheid vereist, vooral wanneer het gaat om het varen met sloepen en tenders. Deze boten zijn populair bij watersportliefhebbers door hun veelzijdigheid en comfort. Brinks Watersport in Nijkerk biedt een uitgebreide selectie aan sloepen en tenders van topmerken zoals Maxima Boats, Oud Huijzer, Nuva Yachts, Silver Yacht, en Topcraft. Om uw veiligheid op het water te garanderen, volgt hier een reeks essentiële veiligheidstips.

1. Ken de Capaciteit van Uw Boot

Voordat u het water op gaat, is het belangrijk om de capaciteit van uw sloep of tender te kennen. Overbelasting kan leiden tot verminderde stabiliteit en zelfs zinken. Controleer het maximale aantal personen en het totale draaggewicht dat uw boot aankan en houd u hier strikt aan.

2. Draag Altijd Reddingsvesten

Zorg ervoor dat er voor elke persoon aan boord een passend reddingsvest beschikbaar is. Kinderen moeten te allen tijde een reddingsvest dragen. Dit is niet alleen een belangrijke veiligheidsmaatregel, maar in veel gebieden ook een wettelijke vereiste. Ook zorgt dit voor een hogere watersport veiligheid voor zowel u als uw inzittenden.

reddingsvesten op de maxima 640 Brinks Watersport sloepen en tenders

Zij dragen ook netjes hun reddingsvesten op de Maxima 640!

Watersport veiligheid winkel Brinks Watersport

Bezoek onze winkel voor watersport veiligheid gerelateerde artikelen!

3. Wees Voorbereid op Noodgevallen

Zorg dat u altijd een goed uitgeruste EHBO-kit aan boord heeft, evenals middelen om hulp te kunnen roepen zoals een fluitje, een waterdichte zaklamp, en een mobiele telefoon of marifoon. Een brandblusser is ook een essentieel onderdeel van uw veiligheidsuitrusting.

4. Wees Bewust van het Weer

Controleer altijd de weersvoorspelling voordat u vertrekt. Slecht weer kan snel opkomen, vooral op grotere wateren. Vermijd varen bij hoge wind en onweer.

5. Navigatie en Waterregels

Vertrouw uzelf met de navigatieregels. Net als regels op de weg, helpen deze regels botsingen op het water te voorkomen. Zorg dat u bekend bent met de voorrangsregels, betonning en markeringen die de waterwegen veilig houden.

6. Alcohol en Varen

Vermijd het gebruik van alcohol tijdens het besturen van een boot. Alcohol beïnvloedt uw oordeel, evenwicht en coördinatie, wat de watersport veiligheid op het water ernstig kan compromitteren.

7. Vaar Bewust en Verantwoordelijk voor een optimale watersport veiligheid

Behoud altijd een veilige snelheid en houd voldoende afstand van andere boten. Wees extra voorzichtig in drukke gebieden en respecteer no-wake zones om erosie aan de waterkant te voorkomen.

Conclusie

Veiligheid op het water begint met voorbereiding en kennis. Door deze veiligheidstips in praktijk te brengen, kunt u genieten van een veilige en plezierige tijd op het water met uw sloep of tender. Brinks Watersport staat klaar om u te adviseren over de beste veiligheidspraktijken en u te voorzien van de hoogwaardige boten die u nodig heeft voor een geweldige ervaring op het water.