Nieuws

Tips voor bij het aanschaffen van een donkere kleur boot

Afwijkende / donkere RAL kleur op uw sloep of tender

Als u overweegt een boot aan te schaffen of er al een met een zwarte of donkere binnenschaal heeft, is het belangrijk om te weten dat dit meer onderhoud aan de gelcoat met zich mee kan brengen. Donkere kleuren zijn vatbaarder voor vuil en zonlicht, waardoor eventuele verontreinigingen sneller zichtbaar worden. In tegenstelling tot auto’s, die vaak met lak zijn afgewerkt, is de afwerking van onze sloepen en tenders van gelcoat, wat betekent dat zelfs de iets wat kleinere vlekken kunnen opvallen.

Dit betekent niet dat u niet voor een donkere boot moet kiezen, maar het is wel belangrijk om hier bij uw keuze rekening mee te houden. Door bewust te zijn van de extra zorg die een donkere gelcoat vereist, kunt u beter voorbereid zijn op het onderhoud ervan. Het is een kwestie van regelmatig reinigen en beschermen tegen de elementen, wat uiteindelijk de levensduur en uitstraling van uw boot ten goede zal komen.

Ontdek de kwaliteit van Riwax. Bij ons in de winkel  verkrijgbaar op de Galvanistraat 6, Nijkerk! Met onze uitgebreide selectie onderhoudsproducten bent u verzekerd van een grondige reiniging voor uw boot, zowel voor professioneel als particulier gebruik. Van romp tot dek, Riwax biedt effectieve oplossingen om vuil, zout en andere verontreinigingen te verwijderen, waardoor uw boot beschermd blijft tegen corrosie en verkleuring enzovoort. Kom langs en ervaar zelf de kracht van Riwax voor een boot die er altijd als nieuw uitziet!

Donkere kleur op boot, sloep of /en tender bij Brinks Watersport

Lijst met punten waar op te letten/wat te bespreken bij het aanschaffen van een donkere RAL kleur boot

  1. Kleurbehoud: Bij het kiezen van een donkergekleurde boot is het belangrijk om rekening te houden met het behoud van de kleur. Brinks Watersport adviseert klanten om te informeren naar gelcoatopties die specifiek zijn ontworpen voor langdurige kleurvastheid.
  2. Hitteabsorptie: Donkere kleuren kunnen meer warmte absorberen dan lichte kleuren, wat kan leiden tot ongemak aan boord tijdens warme dagen. Overweeg bij de aanschaf van een donkere boot de mogelijkheid van hittebestendige coatings of materialen om het comfort te maximaliseren, zoals de opties die Brinks Watersport aanbiedt.
  3. Onderhoud: Donkere gelcoat kan gevoeliger zijn voor zichtbare krassen en vlekken, dus het is belangrijk om het juiste onderhoud te overwegen. Brinks Watersport adviseert regelmatig reinigen en polijsten om de glans en uitstraling van de boot te behouden.
  4. Warmte-uitzetting: Donkere kleuren kunnen meer gevoelig zijn voor warmte-uitzetting, wat kan leiden tot scheuren of vervorming van de gelcoat. Bij Brinks Watersport raden we aan om te informeren naar materialen en constructietechnieken die de effecten van warmte-uitzetting verminderen.
  5. UV-bescherming: Zonlicht kan donkere gelcoat vervagen en beschadigen. Overweeg UV-beschermende coatings of behandelingen om de levensduur van de kleur te verlengen. Brinks Watersport biedt hoogwaardige beschermende producten en diensten om uw boot te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.
  6. Stijl en esthetiek: Donkere kleuren kunnen een elegante en moderne uitstraling geven aan uw boot. Overweeg de esthetiek en stijl die u wilt bereiken en kies een donkere gelcoat die past bij uw voorkeuren. Brinks Watersport biedt een breed scala aan kleuropties om aan uw ontwerpbehoeften te voldoen.

Brinks Watersport zorgt voor precisie en hulp bij de aanschaf van uw droomboot

Door deze punten in overweging te nemen bij het aanschaffen van een donkergekleurde boot (gelcoat), kunt u ervoor zorgen dat uw vaartuig niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook duurzaam en comfortabel voor al uw avonturen op het water. Ontdek de mogelijkheden bij Brinks Watersport voor hoogwaardige polyester sloepen en tenders die aan al uw behoeften voldoen.