Nieuws

Regelmatig onderhoud van je sloep: een checklist vanuit Brinks Watersport

Het regelmatig onderhouden van je sloep is essentieel om ervoor te zorgen dat je veilig en zonder zorgen kunt blijven varen. Hieronder volgt een uitgebreide checklist die je helpt om je sloep in topconditie te houden. Dit artikel biedt niet alleen praktische tips, maar legt ook uit waarom elk onderdeel van het onderhoud belangrijk is.

Motoronderhoud

Ontdek het belang van regelmatig motoronderhoud voor je sloep of tender. Met goed onderhoud blijft je motor betrouwbaar en presteert hij optimaal, wat zorgt voor een soepele en veilige vaarervaring. Laat onze deskundige monteurs je helpen bij het onderhouden en afstemmen van je motor, zodat je zorgeloos kunt genieten van elk moment op het water. Investeer vandaag nog in de levensduur en prestaties van je vaartuig met professioneel motoronderhoud. Ontdek meer over onze services en maak een afspraak bij Brinks Watersport!

Motorolie Controleren en Vervangen

Begin met het controleren van de motorolie, wat een van de meest cruciale aspecten van het motoronderhoud is. Zorg ervoor dat de olie tot het juiste niveau is bijgevuld en vervang deze volgens de aanbevolen intervallen van de fabrikant.

Filters Controleren en Vervangen bij Brinks Watersport

Controleer de brandstof- en oliefilters. Vervang deze regelmatig om te voorkomen dat vuil en andere deeltjes de motor binnendringen, wat kan leiden tot inefficiëntie en schade.

Koelsysteem Inspecteren

Inspecteer het koelsysteem op lekken en controleer of de koelvloeistof op peil is. Dit voorkomt oververhitting en mogelijke motorschade.

Reiniging en Inspectie

Reinig de romp en het dek regelmatig om zout, algen en ander vuil te verwijderen. Dit niet alleen houdt je sloep er goed uit, maar voorkomt ook corrosie en schade aan de verflaag.

Controle van Anodes

Controleer de zinkanodes die beschermen tegen galvanische corrosie. Vervang deze indien nodig om de levensduur van de metalen onderdelen van je sloep te verlengen.

Antifouling bij Brinks Watersport

Breng jaarlijks een nieuwe laag antifouling aan om aangroei van algen en schelpdieren op de onderkant van je sloep te voorkomen.

Maxima 730 Tender antifouling Brinks Watersport

Antifouling onder de Maxima 730 Tender

Batterijen Controleren

Zorg ervoor dat de batterijen volledig opgeladen en schoon zijn. Controleer de aansluitingen op corrosie en zorg dat ze stevig vastzitten.

Navigatieverlichting en Elektronica Testen

Test alle navigatielichten en elektronica aan boord om te zorgen dat alles naar behoren functioneert. Dit is essentieel voor veilige vaartochten, vooral ’s nachts.

Veiligheidsuitrusting

Reddingsvesten en Nooduitrusting

Controleer of alle reddingsvesten in goede staat zijn en of de nooduitrusting, inclusief vuurpijlen en brandblussers, aan boord is en goed functioneert. Elders kunt u altijd bij Brinks Watersport terecht voor uw Reddingsvesten en Nooduitrusting!

Brandblussers Controleren

Inspecteer de brandblussers om zeker te zijn dat ze niet verlopen zijn en dat ze gemakkelijk toegankelijk zijn in geval van een noodgeval.